|
|
|
|
torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
|
2024-02-12 04:54:06 |
|
|
|
|
héja
ELKÉSZÍTÉS
1 Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2 Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk |
2024-02-10 22:05:33 |
|
|
|
|
|
torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
|
2024-02-09 21:21:10 |
|
|
|
|
zöldség fasírt, mely így készül: a lereszelt zöldségekhez egész tojást, ételízesítőt, borsot, kakukkfüvet, kevés komlót, fokhagymát, és annyi lisztet vagy zsemlemorzsát keverek, amennyit a massza felvesz. Evőkanállal kevés olajba szaggatva kisütöm.
Tudom, sokaknak bizarrnak tűnhet a komló konyhai használata, de bíztatok mindenkit, kóstolja meg, nem fogja megbánni! |
2024-02-07 22:41:42 |
|
|
|
|
|
Naponta 1-2 evőkanál mákőrlemény joghurtban elkeverve vérképző és csonterősítő, jót tesz az agynak, támogatja az immunrendszer, a szív- és érrendszer egészségét, segít, ha súlyfelesleged van, ráadásul szépíti a bőrt és hajkoronát. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!
Mi az a mákliszt vagy mákőrlemé |
2024-01-14 21:39:29 |
|
|
|
|
torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
|
2024-01-09 23:13:22 |
|
|
|
|
hummusban. Hagyományosan főtt és pépesített csicseriborsóból készül, tahinival, olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel.
A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
A csicseriborsócsírát vagy a párolt csicseriborsót bármilyen salátához adhatjuk. Ezenkívül levesek, mártogatósok é |
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
Franciaországban él egy "édes" hagyomány vízkeresztre, illetve az azt követő napokon. Ekkor fogyasztják az ünnep süteményét, a Galette des Rois-t, amely minden cukrászdában és pékségben kapható ilyenkor, sőt sokan otthon saját maguk készítik el! A süteménybe belesütnek egy |
2024-01-07 12:05:26 |
|
|
|
|
leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk
kicsit hűlni, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és 3 evőkanál lisztet,
fűszerezzük. Jól összedolgozzuk és ha túl lágynak tűnik a massza,
még adunk hozzá kevés lisztet. A kezünkkel fasírtokat formálunk a
masszából, megforgatjuk őket zsemlemorzsában és forró olajban
kisütjük. |
2024-01-07 07:25:01 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
400 g krémes tehéntúró,
190 g joghurt,
5 kanál cukor,
3 kanál búzadara,
3 kanál liszt,
1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya,
2 db tojás,
1/2 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat mixerrel, adjuk hozzá a túrót és a joghurtot,
kavarjuk jól össze.
Lassanként keverjük bele a b |
2023-12-16 11:01:40 |
|
|
|
|
búját, baját, osztják az észt,
és az ingyen cirkuszt, a kenyeret,
hisz mindent elbír a kiforgatott köpönyeg.
Sötétség lett úrrá a víg földön,
megtörik a fény, a massza-térben
alaktalanná vál` az ember, az ösztön,
szív csak fuldoklik mocsokban, verítékben.
Emberi jó érzések elillantak,
a jó erkölcs ezzel a mélybe hullott,
csa |
2023-10-17 21:45:23 |
|
|
|
|
kb. 30 percre, majd
urmixold össze fagyasztott gyümölcsökkel, pl. eperrel, málnával, áfonyával.
Ne keverd túl! Nem baj, ha a gyümölcs darabos marad.
Az a lényeg, hogy a massza ne essen szét.
Kipróbálhatod túróval is
Az alapmasszához legjobb a sűrű görög joghurt. A normál natúr joghurtot
hosszabb ideig keverd a cukorral, hogy kellően kr |
2023-07-14 10:24:54 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Marton Pál, csicseriborsó fogyasztásának, tormát hámozzuk, keletkezett massza, összes hozzávalót, pici vizet, sütőpapírral bélelt, tenyerünkkel kicsit, lereszelt zöldségekhez, massza felvesz, komló konyhai, darált mákot, tahini finomra, párolt csicseriborsót, ünnep süteményét, süteménybe belesütnek, kezünkkel fasírtokat, tojásokat mixerrel, ingyen cirkuszt, kiforgatott köpönyeg, mélybe hullott, gyümölcs darabos, alapmasszához legjobb, sűrű görög, normál natúr, csicseriborsóból, |
|
|
|